GAMER

GAMER

12 Nisan 2014 Cumartesi

DAYZ STANDALONE - 3.Gün

3.GÜN

Airstrip.Oyunun cennet bölgelerinden birisi.Silahımız,suyumuz,yiyeceğimiz,mermimiz yani herşeyimiz var.En önemlisi özgüvenimiz oturuyor çünkü silahlıyız ve kalabalığız.

Böyle güzel bir günü bozacak hiçbirşey yok.Tam bunu düşünüyorduk ki Alba bacağını kırıyor.Kendisi için küçük cennetimizdeki cehennem dakikaları başlıyor. Ayağa kalkamadığı için sürünerek hareket edebiliyor. Araştırmamız sonucunda anlıyoruz ki kendisini iyileştirmek için iki seçeneğimiz var. Morfin veya bacağına wood stick+bandaj yapmak.Morfin bulmak çok zor.Elimizde bandaj var ve sadece bir ağaç sopa parçası bulsak Alba'yı ayağa kaldıracağız.Ağaç parçası da nedir ki demeyin. Koskoca oyunda bir ağaca balta ile vurup ufak bir parça elde edemiyoruz.O parçayı arayıp bulmamız lazım.

Herşeyi bir kenra koyup Alba için ağaç parçası aramaya başlıyoruz.Orc dün bizden ayrıldığı Elektro'dan Airtstrip'e gelmeye çalışıyor.Gelirken Cherno'daki hastaneleri gezecek ve morfin arayacak.Ben Balota ve Komaravo'da girmedik ev bırakmamaya söz vererek yola çıkıyorum. Gitmeden evvel havaalanına yakın bir kaç yerleşim yerine de uğruyorum ve birkaç zombi ile mücadele ederek ağaç parçası aramaya devam ediyorum. Balota ve Komaravo'da girmedik ev bırakmamama rağmen bir ağaç parçası bulamıyorum.Aklımda Alba'nın acılarına son verme fikri uçuşuyor. Ama hayır..Onu kurtaracağız.

Barbar ve Çamur haritanın başka bölgelerinde araştırma yapmaya devam ediyor.Bir ağaç parçası için böyle bir araştırma aramızdaki bağın en güçlü ispatı.Artık dayz standalone oyun olmaktan çıkıyor. Adete bir Role Playing Game havasına bürünüyor.Zor durumdaki arkadaşını kurtarmaya çalışan 4-5 vefalı arkadaş.Etraftaki zombileri öldürmek artık otomatiğe bağlanmış bir şekilde gerçekleştiriliyor.Gözümüz binaların içinde mutfak,salon parkelerinde,kulaklarımız teamspeakte kahrolası bir ağaç parçasının bulunduğu haberini duymak için açılmış vaziyette.


Orc ,Cherno'da morfin bulamıyor. Alba artık yavaş yavaş evrim geçirme aşamasına yaklaşmış vaziyette.Sürünmekten yavaş yavaş ellerinde perdeler oluşacak. Alba'nın yattığı askeri çadırın önünden 3 kişi geçiyor.Yabancılar geldi ve Alba elinde silahı ile çadırın girişine nişan alıyor.İlk geleni belki indirecek ama ya ikincisi? Derken server değiştiriyoruz. Barbar ve Çamur bizi sevinç içinde bırakacak haykırışı yapıyor ; Bulduk..bulduk.wood stick bulduk..

İşte günün en güzel haberi.Bir anda zombileri,yağmurda ıslandığımız dakikaları,kampa gelen ziyarteçileri unutuyoruz ve Barbar'ın koşarak gelmesini bekliyoruz.Barbar şu anda elinde çok değerli birşey taşıyor ve gözümüzde acil servis ambulansından bir farkı yok.Hayat taşıyor.Derken Alba'nın yanında buluşuyoruz ve o tarihi dakikaya şahit oluyoruz.Yılan Alba ayağına atel yapıyor ve ayağa kalkıyor. Seviniyoruz.Acaba sevinçli dakikalarımız ne kadar sürecek diye aklımdan geçiriyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder